Om oss

Utbytingen är en föräldrakooperativ förskola. Det innebär att vår förskola utformas och drivs gemensamt av föräldrarna. Vår kommun bidrar med stor del av finansieringen förutom den medlemsavgift som vi själva står för. Ansvar för driften ligger hos den förening som vi föräldrar utgör tillsammans.


Det innebär en hel del jobb att ha sitt barn på vår förskola - arbete som gör att vi dels lär känna varandra i föreningen, men kanske framför allt att vi kan umgås mer med våra egna barn samt lära känna barnens lekkamrater. Det är dessutom tillfredställande att veta att vi har utvecklingen av vår förskola i våra egna händer. Nyckelorden är samarbete och lojalitet - något utrymme för passivt medlemskap i föreningen finns således inte. Det är också viktigt att vi genom vårt gemensamma arbete kan hålla nere kostnaderna - det är vårt sätt att få betalt för jobbet med förskolan - förutom nöjet förstås.

Utbytingen är vackert beläget vid foten av Utbyberget intill Fjällbo ängar. Därifrån är det lätt att ta sig ut i naturen på en utflykt eller pulkatur och att bara vistas på gården är en naturupplevelse i sig då förskolan har det nära läget till de vackra omgivningarna.

Utbytingen är medlemmar av Fria Förskolors Samverkansorganisation.

Eftersom vi vill att våra barn ska få största möjliga stimulans har vi valt att ha två utbildade förskollärare i gruppen, samt två barnskötare. Barngruppen består av 18-19 barn mellan 1 - 6 år.

Vi som jobbar här

Förskolechef

Ingela Ahlqvist

Barnskötare

Johanna Andersson

Barnskötare

Ulrika Henning

Förskollärare

Charlotta Olsson

Är du intresserad av en plats så gör gärna en intresseanmälan
KLICKA HÄR